RSS Facebook

Článek 

Cyklus Re-vize Ústí nad Labem

29. 09. 2017 | autor: u-a

Už 5. října se v Hraničáři od 19:00 uskuteční první přednáška z cyklu věnovaného rozvoji Ústí nad Labem. Cílem Re-vize Ústí je vytvořit takovou vizi, díky které by se z Ústí nad Labem stalo atraktivní a prosperující město, ve kterém budeme chtít žít. Téma přednášky a diskuze je: Vysokorychlostní trať – co může městu přinést?

V rámci prvního dílu budou mít krátké přednášky tito hosté:

Ing. Lukáš Tittl - dopravní specialista na koncepci železnice, IPR Praha Představí o koncepci VRT v celoevropském kontextu. Popíše proces, v jaké fázi se projekt nachází a jaké jsou možnosti trasování a zaústění do Ústí nad Labem.

Ing. arch. Jitka Žambochová - architektka, zakladatelka ústecké platformy ID Ústí Představí svoji diplomní práci na téma rozvoje území mezi centrem a Chemičkou. Bude mluvit o impulzu nového nádraží – v čem je pro město výhodné, jak ovlivní ekonomiku a atraktivitu území okolo sebe a jaké to může mít dopady.

Ing. arch. Jan Harciník - architekt, Kancelář veřejného prostoru, IPR Praha Ukáže základní prostorové principy, kterých by se Ústí nad Labem mělo držet, chce-li fungovat urbanisticky efektivně. Po přednáškách proběhne panelová diskuze, do které zveme vedoucí odborů dopravy, strategického rozvoje a investic a územního plánování města Ústí nad Labem.

[IMG]