RSS Facebook

Článek 

Strategie pro město Ústí nad Labem

27. 01. 2010 | autor: u-a

Loni v září se v Liberci uskutečnil workshop, jehož tématem bylo navrhnout strategii rozvoje pro západní část města Ústí nad Labem. Výstup z workshopu byl prezentován v listopadu loňského roku, nyní zveřejňujeme dokument my. Obsahuje například zajímavý nápad na spojení autobusového a vlakového nádraží. Počítá také s oživením oblasti v okolí řeky Bíliny. Bylo by skvělé, pokud by se návrhem inspirovalo vedení ústeckého magistrátu.

Účastníci workshopu řešili kromě jiného třeba propojení centra města s řekou Labe a s Větruší, redukce kolejiště západního nádraží, jeho přesun či spojení s nádražím autobusovým, využití břehů řeky Bíliny, či spojení města s budoucí rekreační zónou okolo nového chabařovického jezera.

Workshop spolupořádaly univerzity Politecnico di Milano, TU Liberec a Universitat Autònoma de Barcelona. Garantem byl profesor Massimo Tadi, spolupracovali s ním profesoři Danilo Palazzo, Jiří Suchomel a Matias Serracant, akci koordinoval roudnický architekt Petr Janoš, Franck Nolesini a Angela Colucci.